منطق استراتژی تمایز محصول ایجاب میکند که موسسه ویژگیهایی را برگزیند که بتواند بر پایهی انها خود را جلوهگر کند و آنها جدا با ویژگیهای رقبا متمایز باشند.
تمرکز(محدودنگری): سومین استراتژی عام تمرکز بر محصول است ایت استراتژی کاملاً با دو استراتژی دیگر فرق دارد زیرا بر گزینش دامنه رقابت محدود در درون یک رشته صنعتی مبتنی است. موسسه محدودنگر عضو یا گروهی از اعضای صنعت مربوط به خود را برمیگزیند(پارهبازار) و استراتژی خود را برای خدمت به آنها و حذف دیگران به کار میبرد. محدود گرایی یعنی استفاده از فرصتهای ناشی از عملکردهای پایینتر یا بالاتر از حد مطلوب رقبای بزرگ.
اگر موسسه بتواند در پارهبازار خود به رهبری هزینه یا تمایز محصول دست یابد و این پارهبازار جذابیت لازم را داشته باشد در صنعت خود عملکردی فراتر از میانگین دارد.
میانهروی: موسسهای که هرسه استراتژی عام را بکار میبرد اما نمیتواند به هیچ کدام دست یابد ((میان زمین و آسمان)) معلق است، چنین موسسهای برتری رقابتی ندارد.
مفهوم استراتژیهای عام بر این فرض استوار است که راههایی چند برای دستیابی به برتری رقابتی وجود دارد که البته بستگی به ساختار هر صنعت دارد اگر تمامی موسسههای یک صنعت از اصول استراتژی رقابتی پیروی میکردند هر یک میتوانست مبانی مختلفی را برای برتری رقابتی برگزیند.
فصل هشتم: ندارک برتری رقابتی: نوشتهی:زاویر ژیلبرت و پل استربل
تشخیص نوع استراتژی که به برتریهای رقابتی منجر میشود طی سه گام بنیادی صورت میگیرد:
1. تعریف رشتهی صنعتی مورد نظر
2. تشخیص حرکتهای رقابتی ممکن
3. گزینشیکی از استراتژیهای عام.
تعیین مرزهای یک رشته صنعتی: برای تعیین این که چه مواردی اجزای یک صنعت را تشکیل میدهند باید تمامی فعالیتهای لازم برای ارائه محصولات یا خدماتی که انتظارات یک بازار را پاسخ میگوید درنظر بگیریم اما بازرگانی چیزی است فراتر از یک محصول برآیند یا بازار
شناخت اصول و قواعد: هریک از فعالیتهای نظام بازرگانی بر ارزشی که (از نظر اقتصادی) از محصولات و خدمات انتظار میرود ارزش برای مشتری تداوم منافعی است که از محصولات یا خدمات به وی میرسد.((قیمت)) آن چیزی است که مشتری به خاطر این تداوم منافع حاضر به پرداخت آن است.
رمز کار عبارت است از ایجاد عدم تعادل میان ارزش مورد نظر که ارائه میشود و قیمتی که بر آن گذاشته میشود.
http://brooksnfwm82582.idblogz.com/240214/پمپ-وکیوم-آبی-خوب